Aşılama sonrası, kadın günlük yaşantısına devam edebilir ve işlem sonrası herhangi bir özel bakım gerekmez. Ancak gebelik şansını artırmak için gün aşırı cinsel birliktelik ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek önerilir.
Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.
Aşılama kadınlarda bir sorun yoksa erkek tarafından oluşan problemlerde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Yapılan bazı araştırmalarla erkeğin sperm hareketliliğine ve sperm sayısına bakılmaktadır. Eğer sperm sayısı 3 milyonun üstünde bir sayı ise çiftlerin aşılama tedavisindeki şansları yüksek oluyor. Eğer kadında tüplerin birinde kapalılık varsa veya yaşı yüksekse şansta bu yönde azalmış oluyor. Aşılama tedavilerinde hamile kalma oranı yüksek gibi düşünülse de başarılı olma oranı aslında %fifteen kadardır.
Elde edilen yumurtalardan gerekli olgunluğa ulaşmış olanları erkekten alınan spermler ile mikroskop altından mikroenjeksiyon dediğimiz yöntem ile döllenir.
Bu sürecin sonunda yeterli hacimde foliküller elde edildikten sonra çatlatma işlemi yapılır. Ardından 36 saat sonra olgunlaşan yumurtalar toplanır.
Erkeklerin sperm sayılarının azaldığı ve sperm hareketliliğinin az olduğu durumlarda uygulanır.
This Web-site works by using cookies to transform your practical experience Whilst you navigate via the web site. Out of these, the cookies which are classified as needed are stored on your own browser Polycystic Ovary Syndrome as They may be important for the Doing work of simple functionalities of the website.
Yumurtalar gelişirken, hastalar belirli aralıklarla ultrason ve kan tetkiki ile değerlendirilmelidirler. Yapılan bu incelemelerde yumurtaların kontrollü şekilde gelişmeleri sağlanır ve zamansız çatlamalarının engellenmesi için ilave ilaçların zamanlamasına karar verilir.
Ancak Kanada'nın Western Ontario Üniversitesi'nden yapılan araştırmalar, rahim içi aşılama yönteminin 40'lı yaşların başındaki kadınlar için de etkili olabileceğini gösteriyor.
Bu teknikte olgunlaşmış olan yumurtalar ile sağlıklı olan sperm hücreleri uygun koşullarda bir araya konur ve bu sayede döllenmenin meydana gelmesi sağlanır.
ÇAlright sayıda çift için tüp bebek aşamaları arasında en heyecan verici olanlardan biri de yumurtaların toplanmasıdır. Kısaca OPU olarak adlandırılan bu işlem çatlatma iğnesinin yapılmasının üzerinden 36 saat geçtikten sonra yapılıyor.
Yumurta geliştirme aşamasında, kadın hastaya yumurtalarının gelişimini desteklemek için hormonal ilaçlar verilir. Bu ilaçlar yumurtalıkları uyararak birden fazla yumurta gelişimini sağlar.
Tüp bebek işlemi genellikle birkaç hafta sürer ve başarı oranı %30 ile %50 arasında değişebilir. Ancak bu oran, kadının yaşı, genel sağlık durumu ve sperm kalitesi gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
“Bu PCOS sayfada yer alan ifadeler bağlayıcı ve tedavi maksadıyla kullanılmaya uygun değildir. Sağlık sorununuzun tedavisi için kendinize en uygun tedavinin geliştirilmesi için sağlık kuruluşlarından ve uzman hekimlerden bilgi alınız”
Daha sonra erkekten elde edilen sperm hücreleri laboratuvar ortamında yıkanarak en kaliteli sperm hücreleri toplanır.